Muotkatunturi

8.-12.9.2024

"Muotkatunturin erämaa-alue on erämaista erämaisin: merkittyjä reittejä ei ole ja autiotupia on vähän. Muotkatunturin alueelle omaleimaisen ilmeen luovat kumpuilevat tunturit, kaunis Peltojärvi ja vuolaat joet. Erämaa on pääosin tunturikoivikoita ja tunturikankaita, mutta alueella esiintyy myös vanhoja mäntyvaltaisia metsiä sekä aapasoita. Alueen maat ja vedet on kuvattu osuvasti sointuvin saamenkielisin nimin."

Luontoon.fi

Vaellus Muotkatunturin erämaa 5 pv

Hinta sisältää verot, etäillan ja opastuksen

449€

2/3

Keskivaikea taso. Vaihtelevat maastot. Vaeltamista noin 4-6 tuntia/pv.

5 päivää

Yöt teltassa maastossa.

Julkinen liikenne

Paikalle pääsee julkisella liikenteellä, linja-autolla.

Etäilta

Keskustellaan vaelluksen suunnittelusta, varusteista ja kokoontumispaikasta. Vastaan kysymyksiin. Etäilta pidetään kuukausi ennen vaelluksen alkamispäivää.

Retkeilyvaruste

Lainaa retkeilyvarusteita tutulta tai vuokraa ulkoilu/retkeilykaupasta tai netistä, jos sinulla ei ole omia vielä. Lisätiedot

8 henkilöä

Ryhmän maksimikoko on 8 henkilöä.


Vaelluksen osallistuminen vaatii vähän aiempaa vaelluskokemusta, mutta ei omia retkeilyvarusteita. Retkeilyvarusteiden lisätiedot. Päivämatkat vaihtelevat noin 10 km molemmin puolin, ja säännöllisin väliajoin pidämme taukoja. Osa vaelluksesta tapahtuu poluttomassa maastossa, joten vaeltaminen on fyysisesti hieman rankempaa kuin vaellusreitillä kulkeminen. Vaellamme yhteensä noin 50-70 km pituisen reitin, joka voi vielä muuttua reitin tilanteen mukaan.

Saat tietää paljon hyödyllistä tietoa vaeltamisesta ja opit, miten suunnistaa maastossa ja lukea karttaa, sekä leiriytymisrutiineja.

Ilmoittautuminen sähköpostilla info@henkireikaoutdoor.com. Kerro mille vaellukselle olisit tulossa. Lähetän laskun, ja aluksi maksetaan 100€ varausmaksu. Muistakaa maksaa loput maksusta kuukautta ennen kurssin alkamispäivää. Sinut lisätään Whatsapp-ryhmään, jossa retkeilijät voivat tutustua toisiinsa ja sopia kimppakyydeistä tarvittaessa. Osallistujat saavat myös linkin etäiltaan ja yksityiskohtaista infoa vaelluksesta.

Sulaojan pysäköintialue

Karigasniementie 5646, Utsjoki

+358 443 041 863 (vain tekstiviestit tai videopuhelut)

info@henkireikaoutdoor.com