Paistunturi

2024

"Paistunturi on laaja ja yhtenäinen erämaa Pohjois-Lapissa. Erämaalle tyypillisintä maisemaa ovat tunturikankaat ja tunturikoivikot."

Luontoon.fi

Vaellus Paistunturin erämaa 5 pv

Hinta sisältää verot, etäillan ja opastuksen

449€

3/3

Vaihtelevat maastot ja korkeuserot, sekä puron ylitys. Vaeltamista noin 5-8 tuntia/pv.

5 päivää

Yöt teltassa maastossa.

Julkinen liikenne

Paikalle pääsee julkisella liikenteellä, linja-autolla.

Etäilta

Keskustellaan vaelluksen suunnittelusta, varusteista ja kokoontumispaikasta. Vastaan kysymyksiin. Etäilta pidetään kuukausi ennen vaelluksen alkamispäivää.

Retkeilyvaruste

Lainaa retkeilyvarusteita tutulta tai vuokraa ulkoilu/retkeilykaupasta tai netistä, jos sinulla ei ole omia vielä. Lisätiedot

8 henkilöä

Ryhmän maksimikoko on 8 henkilöä.


Vaellukselle osallistuminen vaatii vähän aiempaa vaelluskokemusta, mutta ei omia retkeilyvarusteita. Retkeilyvarusteiden lisätiedot. Päivämatkat vaihtelevat 10-15 km välillä ja säännöllisin väliajoin pidämme taukoja. Vaellus tapahtuu suurimmaksi osaksi polun ulkopuolella maastossa, joten vaeltaminen on fyysisesti hieman rankempaa kuin vaellusreitillä kulkeminen. Vältämme autiotupaverkostoa ja saamme olla omassa rauhassa porukan kesken vaelluksen ajan. Vaellamme yhteensä noin 50-70 km pituisen reitin, joka voi vielä muuttua reitin tilanteen mukaan.

Saat tietää paljon hyödyllistä tietoa vaeltamisesta ja opit, miten suunnistaa maastossa ja lukea karttaa, sekä leiriytymisrutiineja.

Ilmoittautuminen sähköpostilla info@henkireikaoutdoor.com. Kerro mille vaellukselle olisit tulossa. Lähetän laskun, ja aluksi maksetaan 100€ varausmaksu. Muistakaa maksaa loput maksusta kuukautta ennen kurssin alkamispäivää. Sinut lisätään Whatsapp-ryhmään, jossa retkeilijät voivat tutustua toisiinsa ja sopia kimppakyydeistä tarvittaessa. Osallistujat saavat myös linkin etäiltaan ja yksityiskohtaista infoa vaelluksesta.

Sulaojan pysäköintialue

Karigasniementie 5646, 99950 Utsjoki

+358 443 041 863 (vain tekstiviestit tai videopuhelut)

info@henkireikaoutdoor.com