Tiilikkajärvi

15.-16.2.2025 / 1.-2.3.2025

"Rauhan rannat aukeavat kansallispuiston ytimessä. Puiston upein hiekkaranta on Venäjänhiekka, jonka nimi ei ole sattuma: Täyssinän rauhan (vuonna 1595) rajanvedosta jäi Tiilikkajärveen muistoksi kivi, johon on hakattu Ruotsin ja Venäjän merkkeinä kruunu ja risti. Tiilikkajärven hiekkarannoilla, harjuilla, tuoksuvilla tupasvillaisilla soilla ja metsien huminassa voit tuntea luonnon väkevän vaikutuksen."

Luontoon.fi

Talviretkeilykurssi Tiilikkajärven kansallispuistossa 2 pv

Hinta sisältää verot, etäkurssin ja opastuksen.

160€

2/3

Keskivaikea taso. Sää voi muuttua nopeasti retken aikana.

2 päivää

Yöt teltassa maastossa.

Etäkurssi

Etäkurssi kuuluu tähän kurssiin. Keskustellaan esivalmisteluista, varustelistasta ja retkiruoasta ennen kuin ryhdymme talviretkeen. Etäkurssi pidetään kuukausi ennen kurssin alkamispäivää.

Talviretkeilyvarusteet

Lainaa talviretkeilyvarusteita tutulta tai vuokraa ne ulkoilu/retkeilykaupasta tai netistä, jos sinulla ei vielä ole omia. Lisätiedot

6 henkilöä

Ryhmän maksimikoko on 6 henkilöä.

Kenelle

Talviretkeilystä vastikään kiinnostuneelle, tai se on vielä uusi harrastus.

Sinulla on suunnitelmissa talvihiihtovaellus.

Kurssi sopii henkilöille, joilla on ennestään kokemusta yöpymisestä maastossa sekä kesäretkeilykokemusta. Osallistujilla ei tarvitse olla ennestään talviretkeilykokemusta.


Tämä kurssi ei vaadi aiempaa talviretkeilykokemusta, eikä omia retkeilyvarusteita. Retkeilyvarusteiden lisätiedot, jos sinulta puuttuu varusteita. Linkistä löytyy vinkkejä.

Kurssin päivämatkat vaihtelevat noin 6-7 km välillä, ja säännöllisin väliajoin pidämme taukoja. Retkeilemme noin 14 kilometriä pituinen reitti. Liikutaan lumikengillä, liukulumikengillä, metsäsuksilla tai tunturisuksilla ja yövytään teltassa. Varusteet kuljetetaan ahkioilla. Voit tutustua talviretkeilyn varustelistaa.

Ilmoittautuminen sähköpostilla info@henkireikaoutdoor.com. Kerro mille kurssille olisit tulossa. Lähetän laskun, ja aluksi maksetaan 75€ varausmaksu. Muistakaa maksaa loput maksusta kuukautta ennen kurssin alkamispäivää. Sinut lisätään Whatsapp-ryhmään, jossa retkeilijät voivat tutustua toisiinsa ja sopia kimppakyydeistä tarvittaessa. Osallistujat saavat myös linkin etäkurssille ja yksityiskohtaista infoa vaelluksesta.

Kurssin sisältää

Mitä on talviretkeily?

Millaisia varusteita tarvitaan talvella yön yli retkelle?

Millaisia erätaitoja pitää olla, jos retkeillään kylmällä ja pimeällä?

Miten navigoidaan luonnossa?

Miten pukeudutaan järkevästi vaihtelevaan säähän?

Kuinka teltta pystytetään talvella?

Miten saada vettä talvella?

Harjoittelemme leiriytymisen rutiineja

Sammakkotammen pysäköintialue

Valtimontie 1095, Rautavaara

+358 443 041 863 (vain tekstiviestit tai videopuhelut)

info@henkireikaoutdoor.com