Tsarmitunturi

27.-30.7.2024

"Tsarmitunturi on Suomen pienin erämaa, mutta maisemallisesti poikkeuksellinen tunturierämaa Inarin kunnassa Venäjän rajan tuntumassa. Erämaan sydämen muodostavat Tsarmitunturin ylänkö ja Akalauttapää, joita erottaa toisistaan syvä Pahakurun rotko.

Tunturialuetta reunustavat luppoiset kuusikot ja pohjoispuolella vanhat aihkimänniköt. Rinteet tihkuvat viileää kosteutta, ja pienten kaltioiden vedet muodostavat puroja, jotka viimein laskevat Luttojokeen tai Paatsjokeen."

Luontoon.fi

Vaellus Tsarmitunturin erämaassa 4 pv

Hinta sisältää verot, eräillan ja opastuksen

359€

2/3

Keskivaikea taso. Vaihtelevat maastot ja korkeuserot, sekä puron ylitys. Vaeltamista noin 4-6 tuntia/pv.

4 päivää

Yöt teltassa maastossa.

Retkeilyvaruste

Lainaa retkeilyvarusteita tutulta tai vuokraa ulkoilu/retkeilykaupasta tai netistä, jos sinulla ei ole omia vielä. Lisätiedot

Etäilta

Keskustellaan vaelluksen suunnittelusta, varusteista ja kokoontumispaikasta. Vastaan kysymyksiin. Etäilta pidetään kuukausi ennen vaelluksen alkamispäivää.

6 henkilöä

Ryhmän maksimikoko on 6 henkilöä.

Kenelle

Vaellus vaatii vähän aiempaa vaelluskokemusta: leiriytymisrutiineja, tottumusta rinkan kantamisesta ja kokemusta vähintään kahden yön mittaisista reissuista.

Jos sinulla ei ole vielä kokemusta, kannattaa osallistua retkeilykurssille ja tutustua kurssin lisätietoihin.


Vaellukselle osallistuminen vaatii vähän aiempaa vaelluskokemusta, mutta ei omia retkeilyvarusteita. Retkeilyvarusteiden lisätiedot. Päivämatkat vaihtelevat 10-15 km välillä, ja säännöllisin väliajoin pidämme taukoja. Osa vaelluksesta tapahtuu poluttomassa maastossa, joten vaeltaminen on fyysisesti hieman rankempaa kuin vaellusreitillä kulkeminen. Vaellamme yhteensä noin 40-50 km pituisen reitin, joka voi vielä muuttua reitin tilanteen mukaan.

Saat tietää paljon hyödyllistä tietoa vaeltamisesta ja opit, miten suunnistaa maastossa ja lukea karttaa, sekä leiriytymisrutiineja.

Ilmoittautuminen sähköpostilla info@henkireikaoutdoor.com. Kerro mille vaellukselle olisit tulossa. Lähetän laskun, ja aluksi maksetaan 100€ varausmaksu. Muistakaa maksaa loput maksusta kuukautta ennen kurssin alkamispäivää. Sinut lisätään Whatsapp-ryhmään, jossa retkeilijät voivat tutustua toisiinsa ja sopia kimppakyydeistä tarvittaessa. Osallistujat saavat myös linkin etäiltaan ja yksityiskohtaista infoa vaelluksesta.

Erämaan pohjoispuolella

Kontosjärventie 1205, Inari

+358 443 041 863 (vain tekstiviestit tai videopuhelut)

info@henkireikaoutdoor.com